Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Днес извънредното положение умря. Да живее извънредната епидемична обстановка.

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgДнес извънредното положение умря. Да живее извънредната епидемична обстановка.
Коментари Харесай

Сиромахов: Разликата между извънредно положение и извънредна обстановка е, че депутатите ще взимат заплати

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Днес изключителното състояние умря. Да живее изключителната епидемиологична конюнктура. С тези думи Иво Сиромахов влезе в ролята на водещ на мястото на Слави Трифонов във Вечерното шоу по " 7/8 " ТВ. " Аз не мога да схвана каква е разликата сред състояние и конюнктура, дори чух в този момент, че в Пловдив щели да афишират изключителна хава ", продължи той.

" Вероятно си задавате въпроса каква е разликата сред изключително състояние и изключителна конюнктура и за какво едното разбиране би трябвало да се размени с другото? Причината е единствено една - за пари. Какво имам поради. По време на изключителната епидемиологична конюнктура, се резервират множеството разпореждания от изключителното състояние, остават си санкциите за жителите, 14-дневната карантина, носенето на намордници, възбраната за сядане на пейки в парковете. Въобще, остават си всички ограничавания на конституционните ни права. За наслада, през днешния ден жителите се възползваха от най-важното си право, правото на митинг. Няма да разясня кой го провежда, само че самият факт, че жителите показват справедливото си неодобрение против отвратителното ръководство на страната, дава очаквания, че гражданското общество въпреки всичко е живо ", счита той.

" Едно нещо обаче се трансформира в прехода от изключително състояние към изключителна конюнктура и това е най-важното - депутатите и министрите не получаваха заплати по време на изключителното състояние, само че при изключителната конюнктура към този момент ще получават. Разбрахте ли в този момент каква е разликата сред състояние и конюнктура? В състояние няма пари, в конюнктура има. От през днешния ден министрите и депутатите още веднъж ще получават заплати. И то не просто заплати, а доста увеличени заплати. Какво като е икономическа рецесия? Кризата е единствено за елементарните хора. Тя не е единствено за богопомазаните министри и депутати. Като споделих депутати, през днешния ден те взеха решение да има парламентарна комисия, която да следи дали държавното управление злоупотребява с отпуснатите милиарди левове за битка с ковид. И познайте кой ще е отпред на тази комисия? Неин ръководител, ще бъде депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев. Този знак на честността, на честността и неподкупността. Защо са го поставили него? Ами тъй като на него сметките постоянно му излизат. Независимо в коя партия е и без значение дали е на власт или в съпротива. Нека да направя в този момент една прогноза. След няколко месеца тази комисия ще излезе и ще каже, че всичко е тъкмо и няма нито един откраднат лев около ковид. И кой е най-подходящият човек да ни заяви, че всичко е тъкмо и не е откраднат нито един лев? Разбира се, че е най-подходящ е честният, честен и безкористен народен представител, който народът с обич назовава Данчо Ментата ", сподели Сиромахов. 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР